SchuldHulpMaatje Ridderkerk

van totaal € 500 (51%)

Zeker als je in de schulden zit, heb je iemand nodig die in je gelooft en je helpt. Zonder te oordelen, maar gewoon met je aan de slag gaat om weer financieel orde op zaken te stellen. Onze maatjes doen dat.
SchuldHulpMaatjes komen achter de voordeur omdat schulden niet alleen met geld te maken hebben. Schulden veroorzaken stress. Dat kan leiden tot depressie, angst, relatieproblemen, ziekteverzuim en sociaal isolement. Mensen in en met schulden hebben niet alleen geld nodig, maar ook mentale steun en (sociale) begeleiding bij het regelen van hun financiën. Met persoonlijk aandacht en deskundigheid staan de vrijwilligers van SchuldHulpMaatje Ridderkerk voor u klaar. Samenredzaam. Samen lukt 't....! Kijk ook eens op www.shmridderkerk.nl.

Bekijk alle
15-04-2019 | 18:59
15-04-2019 | 17:15 Effe wat doen he.
15-04-2019 | 17:11 Ondersteun SHM Ridderkerk
11-04-2019 | 23:05 Aan: Doe ook ff mee Omdat ik jullie mega waardeert om wat jullie doen !! Zoveel energie en doorzettingsvermogen om andere te helpen !!
11-04-2019 | 22:40
Bekijk alle

Gewoon weer mamma kunnen

11-04-2019 | 15:22 Gewoon weer mamma kunnen zijn. Geldzorgen, iedere maand weer. Je afvragen of alle rekeningen betaald kunnen worden. Of je ´s avonds een warme maaltijd op tafel kunt zetten. Het overkomt veel moeders in Nederland. Opgeven is geen optie, voor je kinderen heb je alles over. Uit onvoorwaardelijke liefde. Als alleenstaande moeder van vier kinderen weet Regina (37) er alles van. ¨De financiële zorgen namen me helemaal in beslag. Ik had geen schulden, maar kon met mijn uitkering de maand nauwelijks doorkomen. Ieder dubbeltje moest worden omgedraaid. Ik ben heel blij met de voedselbank. Iedere week weer. Een cadeautje voor een verjaardag was er niet bij. ¨ De hoop opgeven deed ze niet: ¨Voor mijn kinderen doe ik alles en ga ik door.  Via het wijkteam kwam ze in contact met SchuldHulpMaatje Ridderkerk en kreeg Regina een maatje toegewezen. ¨Ze heeft me zoveel geleerd, zelf kwam ik er niet meer uit¨, vertelt Regina. ¨Ik had redelijk overzicht over mijn inkomsten en uitgaven, maar mijn struikelblok waren de schoolrekeningen. Ik wilde écht niet dat mijn kinderen op school te horen zouden krijgen dat er niet betaald was. Dat liet ik voor alles gaan, waardoor rekeningen van huur en elektra bleven liggen. Dan is het einde zoek. ¨ Samen haar maatje heeft Regina de aanvraag voedselbank gedaan en zijn de minima-regelingen van de gemeente nagelopen en aangevraagd. Mooie momenten Regina kreeg samen met haar SchuldHulpMaatje het gezinsleven weer op de rit. ¨Ik moest zoveel moeite doen om me staande te houden. Dankzij de liefde en waardering van mijn maatje ben ik veel sterker geworden. Ze kijkt echt naar mij als persoon en laat me zien wat ik allemaal wél heb. Wat het belangrijkste is in mijn leven. En dat is échte aandacht voor elkaar in het gezin. Samen eten en naar elkaars verhalen luisteren. Gewoon weer mama kunnen zijn. ¨
Lees meer